En fisketur på Satis 2012-08-14
Tillbaka

En fisketur till Satis hade planerats med min fiskekompis Gunnar. Vi lastade bilen med alla fiskegrejer och det bar iväg mot fjällvärden, väl framme när alla grejer var överflyttade till båten så åkte vi över sjön och upprättade vårat fiskeläger.

När så lägret var klart for vi ut på sjön, riggade några spön och satte igång och fiska. Det var lite trögt i början men vad gjorde det i sådant här underbart väder.

    

Vi puttrade på och det nappade någon gång då och då men ingen större fisk ville visa sig. Passade på att laga lite mat i båten för att orka med fisket och även för att ha något att göra mellan nappen.

Plötsligt så började slirspärren på mitt spö att knarra. Jag greppade spöet och lyfte upp det från spöhållaren, det var något stort i andra änden kunde jag konstatera. Att veva in lina var inte att tänka på, fisken drog iväg ned i djupet och min puls gick upp så även Gunnars. Nu blev det fart i båten, Gunnar fick börja veva upp alla uteliggande spön för att det inte skulle trasla in sig. När alla spön var invevade och det var fritt bakom båten så började jag att pumpa upp fisken. Det var inte lätt och Gunnar uppmanade mig hela tiden att inte pressa på för hårt. När vi hade kämpat ett tag så kom då monstret från djupet upp så vi fick se den. Det var en ganska mäktig syn som kom upp mot båten, det första vi såg var ett enda stort vitt gap som skakade från sida till sida för att bli av med draget som satt fast i mungipan.

Till slut så kom då fisken upp till ytan vid båten och vi såg vad det var.

Nu fick jag puls skall jag säga, och att den bara satt fast på en krok som höll på att lossna gjorde ju inte att jag blev lugnare. Men Gunnar som varit med tidigare tog lungt tag i håven och bad mig sakta backa in fisken i håven.

    

Den vägde 6,4 kg och var otroligt god att grava.     Tillbaka