Laitiscupen i Boden & Luleå 2012


    Tuffa förhållanden i Laitis cupen  
  Boden. Laitis cupens andra deltävling i folkrace, avgjordes på motorstadion i Boden.  
 

Oskar Andersson, Bilklubben Dundret.
Foto: Petra Isaksson
 
  Andersson bäste junior
I juniorklassen tog Oskar Andersson från Bilklubben Dundret sin andra seger i cupen. Med en imponerande körning i finalen gav han aldrig sina motståndare skuggan av en chans. - Jag fick en stor lucka redan på första varvet, och kunde sedan köra kontrollerat på de resterande varven.

Efter segrarna i de två första deltävlingarna, såg han framemot den avgörande finalen i Luleå. - Det kommer att bli något helt annat, banan där är backigare. Men jag har provkört den, och jag tror den kommer att passa mig bra.
 
     
  Nils Degerlund  
  Publicerad 2012-07-08 13:58
Ändrad 2012-07-12 05:45
 
     
    Dramatisk uppgörelse  
  Luleå. Tätt och spännande när Laitiscup i Folkrace avgjordes ute på Luleå Motorstadion.  
 

Tredje deltävlingen Laitiscup i Folkrace gick av stapeln på Näverberget utanför Luleå.

I finalen i herrklassen blev det västerbottnisk seger för Markus Nyström, som vann före hemmaföraren Magnus Hasselås, Luleå MS. Men det var framförallt kampen om den sammanlagda slutsegern i cupen, som var mest intressant.

 
 

Duell om totalen
Och det stod mellan två förare - Piteåfödde Jörgen Stenberg, tävlandes för Tjörn och Anders Frisk från Jokkmokks MS. De hade vunnit varsin deltävling tidigare i cupen, och båda körde så pass bra genom kvalet att bägge förarna fanns med i den slutliga finalen.

Den som blev bäst placerad av de två i finalen, skulle också ta hem segern. Och med sin tredjeplats, blev det Anders Frisk.

- Det var kul att vi båda tog oss till finalen så det blev riktig körning av det hela. Efter att jag tagit alternativspåret såg jag att Stenberg var en bit bakom mig, då kände jag på mig att det skulle gå vägen, säger Anders Frisk.

 
   
 

I juniorklassen hade Oskar Andersson, från Bilklubben Dundret, vunnit de två första deltävlingarna i Gällivare och i Boden. Han hade ett visst favorittryck på sina axlar.

Men dagen började inte alls bra för favoriten.

- Bilen gick inte alls i de två första kvalomgångarna, så jag var ganska så orolig. Men till sista kvalomgången fick vi igång bilen bättre och jag kunde vinna heatet vilket gav en trygghet inför finalen.

Där tog han ledningen under det första varvet och höll den sedan in över mållinjen helt ohotad.

- Det var skönt, jag kunde köra ganska så kontrollerat mot slutet, menar Andersson.

 
     
  Nils Degerlund  
  Publicerad 2012-08-27 05:07
Ändrad 2012-08-30 05:46