www.saivis.se
Sida 1
Anders
 Austin A30
   Demont framvagn 
   Stötdämpare 
   Motorurtagning 
   Bakaxeldemont 
   Bussningar 
   Bärarmsbussning 
   Elsystemet-1 
   Elsystemet-2 
   Motor, kaross  
   Bakaxel, bromsar  
   På egna hjul  
   Klädsel 
   Slutmontering 
   Ombesiktningsfix 

Bilder
Motorlänkar
Till min gästbok

Maila mig


Renovering av Austin A30 Seven -54

onsdag-EM 18 maj -05

Nu har jag med gott mod startat påklädning av stolar och dörrsidor.

 

 

Och nu vet jag en till sak som jag inte skall syssla med. Omklädsel av stolar.
Om jag skall renovera fler bilar så är då detta en av sysslorna som jag deffenitivt kommer att lämna bort. Maken till besvärligt har jag sällan varit med om, irritationen flödade omkring i kroppen på mig och sprutade vilt omkring i köket.

Efter att ha lugnat ned mig och fått hjälp av dottern med att klä stolssittsarna så tog jag itu med dörrsidorna.

 


Det gick mycket bättre, här var det ju bara släta ytor som skulle kläs med tyg.

tordag 19 maj -05

Fortsatte med limningen av dörrsidorna i dag, efter ett tag så blev jag aldeles yr av limångorna. Kanske bäst att ta en paus.!!!!!

 

Jag drog iväg till garaget för att kolla bensinpumpen och startmotorn.
Felet på bensinpumpen hittade jag ganska omgående, det var locket till förfiltret som hade lossnat. Men det var inte så enkelt som att bara skruva fast det, gängorna hade gått i pumphuset. Så det var bara att ta lös och isär bränslepumpen för att hitta på någon lösning. Jag löste det hela med att göra om en skruv till genomgående så att det gick att dra fast pumplocket med mutter.

Startmotorn däremot var det inte helt lätt att hitta felet på. Jag tog lös den och tog isär den för 5é gången. Tvättade den ordentligt med avfettningsmedel och for iväg till en bilelektriker. Trodde faktiskt att han skulle hitta något fel på startmotorn och då främst att kolen var helt utslitna, men han konstaterade att kolen var bara marginellt nötta och att kollektorn var hel och fin.
Vad göra man då?? Ja det var bara att fara till garaget och sätta ihop startmotorn igen och montera den. Än en gång så verkar den fungera helt felfritt. Få se hur länge denna gång.

fredag 20 maj -05

Hade tänkt mig att färdigställa dörrsidor och säten, men kroppen tyckte annat. I dag har jag legat under täcket med en fruktansvärd huvudvärk. Inget gjort på bilen alltså.

lördag 21 maj -05

Limningen av dörrsidorna fortsätter. Det går inte fort, jag måste avbryta ganska ofta för att inte bli helt neddrogad av limångorna.

 
 Böcker passar bra som limtyngder.

Men tidpunkten för montering den närmar sig.

Föregående sida.  På egna hjul 
Nästa sida.  Slutmontering 

 Till toppen