www.saivis.se
Sida 1
Anders
 Austin A30
   Demont framvagn 
   Stötdämpare 
   Motorurtagning 
   Bakaxeldemont 
   Bussningar 
   Bärarmsbussning 
   Elsystemet-1 
   Elsystemet-2 
   Motor, kaross  
   Bakaxel, bromsar  
   På egna hjul 
   Klädsel 
   Slutmontering 
   Ombesiktningsfix 

Bilder
Motorlänkar
Till min gästbok

Maila mig


Renovering av Austin A30 Seven -54

tisdag 24 maj -05

Nu har jag äntligen orkat ta mig till garaget. Det var slitsamt att klä stolar och dörrsidor, men nu är det i alla fall dags att montera dessa i bilen. Det som inte är klart är baksätet, det blev lite grann fel ihopsytt så det är bara att göra om. Här kommer i alla fall lite bilder från monteringen.

 


Det som nu återstår är golvmattor, baksäte och innertak.

Nu är det bara finputsning innan besiktning, innertak och baksäte får vänta till senare.

onsdag 25 maj -05

Att ha flera bilar som skall besiktas nästan samtidigt är pressande. Det blir sena kvällar.
DAFén skall besiktas dagen före Austin. Jag var tvungen att fixa till bakbromsarna på DAFén därför att det fanns knappt någon handbroms. Och på Austin så återstår som sagt en stor del av inredningen. I dag så började jag med att måtta upp mattorna för hjulhusen, hatthyllan och instrumentpanelen.

 
Trångt blir det på garageplatsen i alla fall.

fredag 27 maj -05

Nu är bilen försäkrad och påställd. En första provtur är gjord för att kolla så bromsarna tar jämnt. Det verkar lovande men tyvärr så upptäckte jag en annan sak som jag faktiskt har förbisett. Hastighetsmätaren fungerade inte, så nu blir det till att hitta orsaken till det. I övrigt så verkade allt annat fungera mycket bra, bromsarna tar jämnt och fint. Kopplingen är lite svår att komma överens med, det vill på att hoppa lite i starten. Det tråkigaste är i alla fall att startmotorn vägrar att fungera. Tur i alla fall att det går att veva igång motorn.

Så man kan samanfatta dagens provkörning med att lite jobb återstår. men inte mycket.

lördag 28 maj -05

I dag så var jag till garaget för att se om jag kunde fixa till hastighetsmätaren.
Felet var att viren hade gått av, det fixade jag med hjälp av migsvetsen. Lite väl drastiskt kan tyckas, men när man inte har tillgång till gassvets för att hårdlöda så får man ta det närmaste som finns att tillgå. Jag fixade även ett litet avgasläckage mellan grenrör och avgasrör.


Här står Austinen ute på gatan
och väntar på kvällens cruising.


Nästan hela min bilpark samlad

söndag 29 maj -05

Nu har dottern och jag varit till garaget för att försöka oss på att sätta dit baksätet och hatthyllan, limma hjulhus och handsfacket samt sätta dit mattor på golvet.

Under tiden som Hannah satte i gång med hjulhus och handsfack så fixade jag till en temporär hastighetsmätare. "Viren gick ju naturligtvis av under gårdagskvällens cruising" Nu har jag stoppat dit en cyckeldator för att se hur fort man kör. Fungerar alldeles utmärkt måste jag säga, det är för övrigt den enda elekroniska prylen i bilen.

Vi hant inte med allt därför att limmet tog slut, men nu kan man skönja hur det kommer att se ut när allt är på plats villket inte kommer att hinnas innan besiktning.

Ett stort TACK till min mor och hennes sömnadskonst.
Utan henne så vore inte stolarna och baksätet klätt ännu på ett bra tag.

onsdag 1 juni -05

I går tisdag så besiktades bilen.
Den gick inte genom.

 

Två 2or blev det.
Bromsarna hade ojämn bromsverkan och var svaga. Det var jag egentligen lite orolig för och blev väl inte så hemskt förvånad över. Men den andra tvåan kom som en total överraskning. Återgång av ratten till neutralläge vid avslutad sväng. Underkänt.!! Det hade jag ingen som helst aning om att det måste vara på det viset.??

Så nu är det bara att fara till garaget och fixa till dessa fel och sedan åka på ombesiktning.

Sedan så kan jag meddela att biltypen är snart känd från filmen
Wallace & Gromit - The Curse of the Were-Rabbit.

 

Föregående sida.  Klädsel 
Nästa sida.  Ombesiktningsfix 

 Till toppen