www.saivis.se
Sida 1
Anders
Austin A30
Saab 900T
     Fiske
     Enduro
     Folkrace
     Datorer
Bilder
Länkar

Maila mig
DATORER

Min datorbana började med en Sinclair Spectrum. För er som inte har prövat på att sitta vid en sådan dator kan jag nämna att det inte är lätt när fingrarna är lika korta och tjocka som prinskorvar. Tangenterna var mycket små och gjorda av något gummiliknande material utan någon som helst känsla i. Efter den datorn har jag vandrat den långa vägen genom alla olika processortyper, 8086, 286, 386, 486, 486 DX4-120, P-90, P-166, PII-400 - 1000 och nu senast PIV 2,53.

Som så många andra som är intresserade av datorer har jag lärt mig allt själv genom att prova mig fram. Det har blivit många sömnlösa nätter innan allt har ramlat på plats, för att någon dag senare totalt rasa ihop igen.

Ett tag kombinerade jag mitt eget intresse av datorer med att som ADB lärare på KomVux i Malmberget lära andra att använda datorer. Jag lade då märke till att många är rädda för att använda datorn, rädd för att om man gör något fel så går det sönder.

 


Mina funderingar över operativsystem har gjort att jag nu kommer att pröva på LINUX i någon form, säkerligen blir det att installera Red Hat 5.2 inom en mycket snar framtid. Under mina irrfärder i DOS och Windows så tycker jag att det skall bli intressant med något nytt. Det verkar som om alla som prövat på LINUX blir frälsta. Vi får väl se! Jag kommer även att testa BeOS för att se vad det är......

Ja då har jag varit inne på LINUX och irrat ett tag. Det blev Red Hat 6.2 som jag installerade. Det var inte som jag hade trott och hoppats. För min del så blev mitt möte med LINUX en besvikelse, ganska krångligt att installera därför att man var tvungen att veta allt om sin dator och då menar jag ALLT. En sak som jag däremot märke efter att jag installerat LINUX var att datorn blev mycket snabbare eller i alla fall verkade mycket snabbare.

Jag har kommit i kontakt med en kille i Malmberget som heter Magnus Stålnacke som har rekomenderat Mandrake 8.2, han tycker att den var lätt att installera och fungerar mycket bra. Han har en egen sida på webben där han bland annat beskriver sina erfarenheter om LINUX. Jag kan rekomendera den för er som funderar på att installera LINUX.

BeOS har jag också testat, det blev en mycket snabb test, det var ingen höjdare "tyckte jag". Ingen vetenskaplig test i och för sig, men jag fick i alla fall en snabb uppfattning om det operativsystemet.