www.saivis.se
Sida 1
Anders
Saab 900T
     Fiske
     Enduro
     Folkrace
         Bilder
     Datorer
     Skotertur


Bilder
Länkar

Maila mig

FOLKRACE
Från Idrotts Bladet 12 sep -96

BK DUNDRET 24/8 -96 LKAB trofen

Tävlingsdagen gynnades av strålande väder och mycket publik hade sökt sig ut till Dunderbanan i Gällivare. Denna bjöds på två spännande tävlingar.

Som avslutning kördes rövarfinaler om de tre vandringspriserna, som bestod av drygt 50 centimeter höga förgyllda pokaler som skänkts av LKAB.

I den ordinarie tävlingen fick publiken se 60 talet förare i tre klasser. Bland de damer som kvalificerade sig till finalen fanns hemmaklubbens Viveka Mattsson som körde hem tre kvalsegrar. Det bar sig inte bättre än att den bil hon delade med BKD s Bernt Lundstedt skar i dennes sista kvalheat, så tyvärr fick Viveka stå vid sidan och se på när finalen kördes.
I hennes frånvaro var det Kirunas Marie Isaksson som drog det längsta strået och vann efter en jämn kamp med Dundrets Ranita Waara. Marie vann även den åtråvärda LKAB trofen.

I juniorfinalen
segrade Johan Drugge från Överkalix ganska enkelt före hemmaklubbens Hans Köhler och Andreas Jonsson. Johan hade två segrar och en andraplats med sig från kvalen. I rövarheatet blev dock Johan inte bättre än trea och fick se sig slagen av Köhler, som sken ikapp med den stora pokalen, och Andreas Jonsson, som gjorde sin debut på folkracebanan.

Herrarnas A final
blev dagens stora behållning och utvecklades till bröderna Anderssons kamp. Starten tog Jaako Ollila. Vilken som enda förare hade vunnit sina kvalheat i en liten VW 1300. Dock ville Saivisbröderna Anders och Mats Andersson, som hamnade efter i starten annorlunda. De visade hur fort det går att åka med Saab. De bor i Gällivare men tävlar för Överkalix MK respektive BK Dundret. Anders segrade före Mats och Jaako.

Under fyra och ett halvt varv av rövarheatet blev det samma utveckling som i A-finalen. Jaakko Ollila stack iväg i starten med de två gula Saabarna nosandes i bakluckan. Redan efter ett varv hade Anders och Mats placerat sig som etta och tvåa. Dock var turen inte med Anders, som tappade ena framhjulet när endast 200 meter återstod. Turligt nog för broder Mats, som fick behålla den fina LKAB-trofen till nästa års tävling.
A final Herrar:
1 Anders Andersson, Överkalix MK
2 Mats Andersson, Biklubben Dundret
3 Jaako Ollila, Kiruna MK
4 Jonny Bergström, Bilklubben Dundret
5 Paul Jussi, do.
6 Per Viktorsson, do.

A Final Damer:
1 Marie Isaksson, Kiruna MK
2 Ranita Waara, Bilklubben Dundret
3 Ulrika Sandin, Norrbottens MS
4 Carola Wallgren, Jokkmokks MS
5 Lena Israelsson, Bilklubben Dundret
6 Viveka Mattson, do.

A-final Juniorer:
1 Johan Drugge, Överkalix MK
2 Hans Köhler, Bilklubben Dundret
3 Andreas Jonsson, do.
4 Veronika Ness, do.
5 Fredrik Persson, Överkalix MK
6 Lars Isaksson, Bilklubben Dundret

Rövarheat Herrar
1 Mats Andersson, Biklubben Dundret
2 Jaako Ollila, Kiruna MK
3 Gunnar Holmström, Norrbottens MS

Rövarheat Damer:
1 Marie Isaksson, Kiruna MK
2 Ulrika Sandin, Norrbottens MS
3 Ranita Waara, Bilklubben Dundret

Rövarheat Juniorer:
1 Hans Köhler, Bilklubben Dundret
2 Andreas Jonsson, do.
3 Johan Drugge, Överkalix MK
Till toppen