www.saivis.se
Sida 1
Anders
 Saab 900T
   Motorn åker ut
   Byte av låda
   Sänkningssats
   Småmod-1
   Småmod-2
   Småskruvande
   Kylarna passas in
   Kortare växellägen
   I väntan på grejer
   K-Jetronic, styrtryck
   Avgasrör
   Nya Fälgar
   Insugsrör
   Fronten
   Återmontering 1
   Återmontering 2
   Provkörning
   Växellådan
   Laddluftkylare

Bilder
Motorlänkar
Till min gästbok

Maila mig


Modifiering av Saab 900 Turbo -83

Väntade, väntade och väntade. Ingen växellåda dök upp. Efter 3 veckor ringde bilskroten upp mig och beklagade sig, det hade visst blivit något fel på databasen under sommaren och alla
4-växlade lådor var sålda utan att det hade förts in i databasen. Trot den som vill.

Ja vad gör man då.? Söker vidare och har tur.
I det lokala annonsbladet ser en kompis att det är en -79ás Saab 900 till salu. Snabbt som ögat ringer jag upp annonsören och bestämmer en tid så jag kan komma och titta på den. Nästa dag är jag på plats och dyker genast ned under huven, rätt låda. Frågar lite om bilen i övrig och det blir affär. 500:- kr byter ägare och bilen bogseras till garaget.

Så nu har jag en Saab som skall demonteras för att komma åt växellådan, resten av bilen får nog gå till skroten. Ja kanske man behåller bromsok, bromssköldar och drivaxlar, kan kanske vara bra att ha.

Just nu så har Saaben lite låg prioritet, dels därför att det är långt till sommaren men även p.g.a att jag har ett nytt projekt som deffenitivt skall ut på vägarna till sommaren.
Det är en Austin A30 -54 även kallad "köttbullen".
Men räds ej ni alla Saabfantaster, jag har inte gett upp. "Ännu". Och så fort jag har nåt nytt att förmedla så kommer det att finnas här.

 Ny info för alla som har varit på mig om en uppdatering. 

Nu är min "dotterns" Austin A30 i det närmaste klar. Det innebär att jag kommer att fortsätta med Saabén, men inte före jag har tagit en välbehövlig paus från allt vad bilskruvande heter.

Föregående sida. Provkörning
Nästa sida. Laddlyftkylaren och APCn

Till toppen